Muziekcentrum Barneveld

Ontwerp

in dienst bij bureau bos

Date
Category
Ontwerp
About This Project

Het theater bestaat uit twee zalen met respectievelijk 570 en 200 zitplaatsen, een muziekschool voor jonge talenten en het verenigingsgebouw van ‘De Harmonie’. Een theatercafé maakt ook deel uit van het gebouw. Het ruimtelijk concept van het theater is gebaseerd op het principe dat de buiten- en binnenruimten bijna zonder overgang verbonden zijn. De voorgevel van het gebouw verbeeldt een theatergordijn van glas. Hierdoor kan men van buitenaf zien wat er binnen gebeurt. De bezoekers als ‘toneelspelers’. Het materiaalgebruik van de buitengevel is identiek aan de hal. De centrale hal strekt zich uit over drie verdiepingen, waardoor een mooi ruimtelijk effect ontstaat. Het gebouw is open, uitnodigend, heeft een warme en luxe uitstralingen omarmt als het ware zijn omgeving.